MATFILOSOFI

På Sigstad Gård er mat og smaker en stor lidenskap og er en av de største grunnene til at Julie valgte å gjøre Sigstad til en gjestegård. Julie jobber selv på kjøkkenet til alle begivenhetene og lager all maten fra bunnen av.

Vi bruker av det naturen gir oss, det vi dyrker i egen hage samt at vi har egne dyr vi foredler. Vi sylter, safter, tørker og hermetiserer sånn at gjestene våre kan nyte egenproduserte råvarer året rundt. Hos oss har maten en historie som vi gjerne deler med våre gjester.

Sigstad Gård er medlem i nettverket Mjøsgårdene hvor alle gårdene lenge har jobbet med kortreist og lokalt. Vi er opptatt av mat historien, de som var før oss og hvordan vi kan ta dette inn på nye måter i vårt arbeid. Det vi ikke produserer selv henter vi fra andre Mjøsgårder eller andre lokale gårder så langt det lar seg gjøre.

Sommeren 2017 kom de første dyrene tilbake til gården. Julie og Sjur jobber nå for å bli mest mulig selvforsynt gård og serverer nå sitt aller første eget produsert grisekjøtt.