JULEKONSERT

Tirsdag 28.november ønsker vi velkommen til intim konsert på Sigstad Gård.

WINTERSONGS FROM THE SEA

Trioen Songs From The Sea, som består av Benedikte Narum Jenssen, Stina Sivesindtajet Kjelstad og Kristin Fjellseth legger i år ut på en intim stuekonsertturnè der de spiller akustiske konserter hjemme i stuene hos folk. Repertoaret består av noen av deres egne vintersanger og kjente amerikanske julesanger fra den klassiske country og folk-tradisjonen.

Songs From The Sea gav høsten 2016 ut sitt første album «Echoes of raindrops». De har blitt spilt mye på radio, særlig P1 og P2, gjestet flere radioprogrammer og spilt live på NRK Sommeråpent, God Morgen Norge på TV2 og deltatt på Beat for Beat på NRK. De spiller konserter jevnt og trutt og jobber i disse dager med innspilling av nytt materiale.

Det særegne for trioen er hvordan de tre stemmene flettes sammen til en stemme, en harmoni som gir dem et eget varemerke. Når sangen akkompagneres av akustiske gitarer, autoharpe og munnspill får de frem et organisk, stemningsfullt og mykt lydbilde som går rett hjem hos de fleste. Det blir ekstra nært og spesielt når de spiller uten forsterket lyd og publikum får stemmene og musikken rett opp i fanget.

Navnet Songs From The Sea forteller noe om musikken deres. Deres felles musikalske referanse er nettopp sangene som kom over havet, over Atlanteren fra Amerika og inn i CD`spilleren på tre forskjellige jenterom på Toten.

Når gruppa øver skjer det hjemme i stuene hos Kristin eller Benedikte på Toten. De bor begge i gamle gårdshus og det var her, blant antikke klokker, biedermeiersofaer og kister fra 1700-tallet idèen om å gjøre flere stuekonserter ble født. Akkurat slik det låter når sangene blir skapt og øvd inn, slik låter det på konserten. I tillegg får du den helt spesielle, intime og levende dynamikken mellom publikum og utøvere som oppstår når skillet mellom «sal» og «scene» er visket ut. Rundt Mjøsa finnes det utrolig mange flotte gårder, og noen av disse vil være vertskap for disse unike og spesielle konsertene. Publikum får i tillegg til å lytte til vakker trestemt sang komme inn i gamle, vakre hjem. Kanskje har det bodd noen i disse stuene som reiste motsatt vei enn sangene: over Atlanterhavet, til Amerika for å realisere drømmen om et bedre liv.

 

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s